Πορνογραφία: Τι μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο η παρακολούθησή της

Οι Έλληνες λατρεύουν της δωρεάν τσόντες

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το αν η πορνογραφία βλάπτει, ωφελεί ή δεν έχει καμία επίδραση. Έρευνες και επιστημονικά άρθρα για τις ευεργετικές ιδιότητες του πορνό στην συναισθηματική και σεξουαλική ζωή έχουν διχάσει και προβληματίσει, με αρκετούς να αναρωτιούνται τί από όλα αυτά ισχύει πράγματι.

mounara

Η αλήθεια είναι ότι οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου είναι πλέον τόσο εύκολα προσβάσιμες και επηρεάζουν όσους τις παρακολουθούν, περισσότερο από όσο νομίζουν… ή δε νομίζουν.

Διαβάστε: Στα τέσσερα, η αγαπημένη στάση για σεξ

Γι’ αυτούς μίλησε ο Dr Άντριου Χούμπερμαν σε podcast, με τον νευροεπιστήμονα του Στάνφορντ να εξηγεί πως «υπάρχουν πολλά δεδομένα που υποστηρίζουν την ιδέα ότι αν ο εγκέφαλος μαθαίνει να διεγείρεται από την παρακολούθηση άλλων ανθρώπων να συνευρίσκονται ερωτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα συμβεί και σε μία σωματική επαφή με έναν άνθρωπο».

Ταινίες πορνό η αγαπημένη ασχολία τον ανδρών

Μάλιστα, ο Χούμπερμαν έκανε ειδική μνεία στα παιδιά λέγοντας ότι «ειδικά αυτά που παρακολουθούν πολλά ερωτικά βίντεο, κινδυνεύουν να «μάθουν» τον εγκέφαλό τους να διεγείρεται όταν βλέπει άλλους ανθρώπους να κάνουν σεξ».

«Φυσικά αυτή η προσέγγιση είναι καθαρά βιολογική, δεν είμαι ψυχολόγος και σίγουρα δεν θέλω να κάνω πολιτικά όσα λέω. Και φυσικά δεν μπορώ να πω ότι όλα τα πορνογραφικά βίντεο είναι κακά. Αλλά το πώς αυτά καταναλώνονται μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία της διέγερσης», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε: 4 σούπερ ιδιότητες που έχει το σπέρμα


Και πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι η πορνογραφία ως ερέθισμα είναι κακή ή καλή. Αυτό που λέω είναι ότι στη διαθεσιμότητά της και στις ακραίες μορφές της είναι ένα πολύ ισχυρό ερέθισμα και τα πολύ ισχυρά ερεθίσματα κάθε είδους θέτουν ένα όριο για την απελευθέρωση ντοπαμίνης. Όσο υψηλότερη είναι η αιχμή της ντοπαμίνης τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση μετά και δεν είναι ότι πέφτεις στη βασική γραμμή, πέφτεις κάτω από τη βασική γραμμή».

sex-tilefona

Πόσο και τι είδους πορνό είδαν οι Έλληνες το 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pornhub, η γνωστή ιστοσελίδα πορνό λίγο πριν φύγει το 2022 παρουσίασε τις πιο δημοφιλείς τάσεις, όρους, αναζητήσεις της χρονιάς.

Διαβάστε: Σε μια απιστία η σχέση έχει τελειώσει;

Κορυφαία κατηγορία λοιπόν, στις φετινές τάσεις είναι το Reality porn. Η κατηγορία Reality αυξήθηκε κατά +169% για να γίνει μία από τις Top 20 κατηγορίες και ενώ η δημοτικότητα της κατηγορίας Amateur μειώθηκε ελαφρά κατά –19%.  Η κατηγορία Transgender αυξήθηκε κατά +75% και έγινε η 7η πιο δημοφιλής κατηγορία παγκοσμίως. Τα τρανσέξουαλ ήταν η #1 κατηγορία με τις περισσότερες προβολές στη Βραζιλία και η 3η πιο δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.
Οι όροι με τις περισσότερες αναζητήσεις

Εκτός από τους μοντέρνους όρους, η νούμερο ένα παγκόσμια αναζήτηση του Pornhub για το 2022 παρέμεινε το «hentai» (πορνογραφικό κόμικ της Ιαπωνίας) και λίγο πιο πίσω ακολουθεί το «japanese». Η αναζήτηση για «MILF» ανέβηκε στη θέση 3 και έριξε το «λεσβιακό» στην θέση 4. Η πεντάδα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις κλείνει με το «pinay» (Φιλιππινέζα).

Στης ΗΠΑ γουστάρουν πάρα πολύ της τζάμπα τσόντες

Τέλος, αν νομίζετε ότι οι Έλληνες λατρεύουν να βλέπουν ταινίες πορνό κάνετε λάθος! Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με την υψηλότερη ημερήσια κίνηση προς την ιστοσελίδα, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολουθούν η Γαλλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ιταλία και η Γερμανία.

Πηγή