Σε μια απιστία η σχέση έχει τελειώσει;

Με την απιστία η σχέση και ο γάμος τελειώνει;

Για να το ψάξουμε λιγάκι πριν πάρουμε απόφαση να τερματίσουμε την σχέση και μετά το μετανιώνουμε.

apistia-ston-gamo

Η ερωτική απιστία υπάρχει στα ζευγάρια εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχουν γραφτεί βιβλία, ταινίες και τραγούδια που μιλούν για τον πόνο της απιστίας και το τι ακολουθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος διαχείρισης της κατάστασης αφού κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και διαφορετική από τις άλλες και το ζευγάρι πρέπει να βρει τρόπο να το διαχειριστεί.

Διάβασε: 8 συμβουλές για τηλεφωνικό σεξ για ντροπαλούς άντρες

Υπάρχει περίπτωση ο ένας να μην θέλει να συνεχίσει και να ψάχνει απλά ευκαιρία για να βγει από τον γάμο και η απιστία να είναι η αφορμή. Αν όμως υπάρχει αγάπη στο ζευγάρι τότε πρέπει να καθίσετε μαζί και να αναζητήσετε της αιτίες του προβλήματος που οδήγησαν τον έναν στην απιστία.

Είναι εφικτό ή όχι να συγχωρήσουμε την απιστία

Αν ρωτήσετε τους ειδικούς η επισκεφτείτε ψυχολόγο θα ακούσετε τα εξής. Ότι η απιστία δεν συμβαίνει επειδή ξαφνικά έκανες σεξ με μια άλλη γυναίκα η θέλεις να βλάψεις την γυναίκα σου.  Ο πραγματικός λόγος κάθε απιστίας είναι ότι άλλαξαν οι ισορροπίες στο ζευγάρι και ο ένας δεν καλύπτει της ανάγκες του άλλου. Είτε αυτές είναι συναισθηματικές, είτε ερωτικές, είτε απλά υπάρχει ανασφάλεια.

Διάβασε: Ψεύτικα προφίλ στο Ίντερνετ, τι πρέπει να προσέχετε;

Μετά την απιστία - Μπορεί να συνεχιστεί η σχέση;

tilefoniko-sex

Ο έρωτας στην αρχή θα μετατραπεί σε αγάπη και σεβασμό για τον άλλον μόνο αν και οι δυο στον γάμο είναι ώριμοι και συνειδητοποιημένοι. Τα παιδιά θα δέσουν περισσότερο το ζευγάρι και θα φέρουν την απαραίτητη ισορροπία. Τα χρήματα που κερδίζουν και οι δυο θα θέσουν της βάσεις για μια καλύτερη ζωή.

Η ευθύνη μοιράζεται

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η απιστία ποτέ δεν είναι ευθύνη μόνο του ενός. Όσο και να μην θέλουμε να το αποδεχτούμε, η απιστία είναι αποτέλεσμα σε μια σχέση η οποία δεν λειτουργεί σωστά. Κάτι δεν βρίσκει ο μοιχός και το αναζητά εκτός γάμου. Της περισσότερες φορές σεξ για μια βραδιά, όμως πολλοί είναι που κάνουν και παράλληλες σχέσεις όπου ζουν χρόνια χωρίς η γυναίκα τους να το αντιληφθεί.

Αν απιστήσεις μια φορά θα το κάνεις και άλλες

Η πρώτη απιστία θα φέρει και άλλες. Όταν οι άνθρωποι αναζητούν τα βαθύτερα αίτια σε μια μοιχεία πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους και να παλέψουν να έχουν μια υγιή σχέση με καλή επικοινωνία. Μόνο αν το ζευγάρι μιλάει μεταξύ τους και μοιράζετε τα προβλήματα θα βρει εκείνες της λύσεις που θα στερεώσουν την σχέση και τον γάμο τους.

Η απιστία ως ευκαιρία

Η απιστία μπορεί να είναι και ευκαιρία να καθίσουν μαζί στο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα τους. Γιατί πίσω από κάθε απιστία υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν αυτό λυθεί θα εκλείψει και ο λόγος να ψάχνεις εκτός γάμου κάτι το οποίο σου λείπει. Η ευκαιρία μπορεί να οδηγήσει στην βελτίωση της σχέσης, η να οδηγήσει στον χωρισμό.